Vaikka verkkokurssin sisältö olisi kuinka hyvä, se ei menesty ilman myyntiä ja maksavia asiakkaita. Kun kurssi on valmis, ensimmäinen askel on myyntisivun tekeminen. Se onnistuu näiden ohjeiden avulla.
Vahva oman asian osaaminen on aina verkkokurssin perusta. Sen avulla syntyy sisältöä, josta asiakkaat ovat valmiita maksamaan. Mutta mikään kurssi ei myy itse itseänsä. Siihen tarvitaan aktiivista myyntiä, jotta homma lähtee liikkeelle.
Aivan ensimmäinen steppi on tehdä verkkokurssille hyvä myyntisivu. Se on paikka, jonne asiakkaat ohjataan ostamaan kurssi.
Millainen on hyvä myyntisivu? Miten sellainen tehdään?
Muista: myynti on asiakkaan auttamista
Ennen näppäimistön näpyttelyä mieti, mitä olet oikeasti tekemässä. Toisille myynti on luontevaa, toisille ei. He saattavat pitää sitä jopa epämiellyttävänä tyrkyttämisenä.
Sitähän myynti ei ole: se on asiakkaiden auttamista!
Kovin yleinen virhe on ajatella, että tässä myydään tuotetta. Asiakas ei kuitenkaan osta tuotetta, vaan muutosta tai parannusta, jonka tuote mahdollistaa.
Kärjistäen voi väittää, että kukaan ei halua ostaa verkkokurssia. Ostoslistalla on matka pisteestä A pisteeseen B. Verkkokurssi ostetaan sen tarjoaman arvon ja tulosten takia.
Mieti asioita asiakkaan näkökulmasta
Oma osaaminen on kaiken perusta, mutta oman näkökulman vangiksi ei saa jäädä. Asiakas on kiinnostunut vain itsestään: mitä hyötyä minä saan tästä? Hyppää siis asiakkaan saappaisiin ja katsele maailmaa hänen linssiensä läpi:
- Missä tilanteessa asiakas on?
- Mihin hän haluaa päästä tai mitä saavuttaa?
- Mitä hän toivoo tai mistä unelmoi?
- Mikä häntä vaivaa, mikä pitää hereillä öisin?
Kun olet miettinyt vastaukset kysymyksiin, on helpompi puhua asiakkaan maailmasta, ongelmista ja tavoitteista. Kerro, minkälainen muutos on mahdollinen ja miten sen voi saavuttaa. Vasta, kun muutos on myyty, voit myydä verkkokurssin tai -valmennuksen. Eli tuotteen, joka toimittaa halutun muutoksen.
Hyödynnä 5-osaista myyntisivun kaavaa
Kun lähtökohdat ja näkökulma ovat kunnossa, on aika suunnitella ja kirjoittaa verkkokurssin myyntisivu. Tämä 5-osainen kaava on osoittautunut toimivaksi käytännössä.
1. Ansaitse huomio
Suuntaa otsikko suoraan lukijalle: kerro, mistä on kyse ja mitä hän voi saavuttaa. Parhaassa tapauksessa mukaan voi mahtua myös se, miten luvatun tuloksen pystyy saavuttamaan. Tällaisen otsikon kanssa herätät lukijan huomion.
2. Myy muutos
Tämän jälkeen on aika myydä muutos: parempi tuottavuus, korkeampi kunto, rauhallisempi mieli. Kerro, millainen muutos on mahdollinen ja miten sen voi saavuttaa. Ja miksi juuri sinä olet sopiva matkaopas tälle matkalle.
3. Tarjoa tuote
Vasta nyt on aika esitellä verkkokurssi ja sen parhaat puolet. Näin asiakas ymmärtää, mitä hyötyä sisällöistä hänelle on. Sisällöt sinänsä eivät kiinnosta tai innosta. Auta asiakasta ymmärtämään, mitä sisällöt merkitsevät hänelle.
4. Taklaa vastustukset
Verkkokurssin esittelyn jälkeen taklaa asiakkaan mielessä olevat epäilykset. Keinoja on monia, kuten vaikkapa konkreettisten tuloksien esittely, asiakastestimoniaalit, ilmainen kokeilujakso ja rahat takaisin -takuu.
5. Konvertoi
Lopeta myyntisivu selkeällä toimintakehotteella, joka ohjaa asiakkaan ostamaan verkkokurssin: “Osta nyt”, “Varaa paikkasi heti”, “Liity mukaan valmennukseen”. Jos myyntisivu on onnistunut herättämään ostajan luottamuksen, kaupat syntyvät.
Luottamus on kaiken digibisneksen ytimessä. Myyntisivulla on tärkeä rooli luottamuksen luomisessa, mutta luottamussuhteen rakentaminen on oikeasti paljon pidempi tarina.